What Does IVF tüp bebek Mean?
What Does IVF tüp bebek Mean?
Blog Article
Aşılama sonrası, kadın günlük yaşantısına devam edebilir ve işlem sonrası herhangi bir özel bakım gerekmez. Ancak gebelik şansını artırmak için gün aşırı cinsel birliktelik ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek önerilir.
Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artworkırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Bu işlem sırasına endometrium bölgesinin hekim tarafından sağlıklı bir şekilde görülebilmesi gerekiyor. Bu nedenle mesanenin dolu olması istenir. Hasta işlem öncesinde bol miktarda sıvı almalı ve tuvalete gitmemelidir.
Bu sürecin sonunda yeterli hacimde foliküller elde edildikten sonra çatlatma işlemi yapılır. Ardından 36 saat sonra olgunlaşan yumurtalar toplanır.
Tüp bebek işlemlerine başlamadan önce gebelik oluşumuna engel olan problemlerin araştırıldığı testlerin mutlaka yapılması gerekir.
Tüm tedavinin en zor kısmı embriyo transferi sonrası beklenilen bu süredir. Testi sabırsız davranarak erken yaptırmak kafa karıştırıcı olabileceği için önerilmemektedir.
Embriyo transferi işlemi ağrısız bir işlemdir, anestezi gerektirmez. İşlem sonrası endometriumu desteklemek için hastaya enjeksiyon, fitil veya krem şeklinde progesteron hormonu verilir.
Tüp bebek tedavisinde ilk deneme başarısız olabilir! Tüp bebek tedavisinde ilk deneme başarısız olabilir.
Embriyo transferi yapılırken hasta jinekolojik pozisyonunda masaya alınır. Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile temizlik yapılır.
Bu aşamadan sonra transferi gerçekleşen embriyoların rahim duvarına sağlıklı bir şekilde tutunması ve gebeliğin başlaması beklenir.
Eğer PCOS bu yumurtalar olması gereken büyüklüğe ulaştı ise çatlatmak için bir iğne verilir. Sonrasında ise 24. veya 48.saatlerinde ilişki yaşanması gerekir. Bu olaya da zamanlanmış ilişki deniliyor. Eğer ki bu aşamalardan sonra hamile kalınmadıysa ve erkekte herhangi bir issue varsa tedavi yöntemi olarak aşılama tercih ediliyor.
Tüp bebek işlemi genellikle birkaç hafta sürer ve başarı oranı %30 ile %50 arasında değişebilir. Ancak bu oran, kadının yaşı, genel sağlık durumu ve sperm kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Kimi zaman, nadir durumlarda laparoskopi ya da transabdominal ultrasonografi işlemlerinden gardenım alınmasına da ihtiyaç duyulabilir. İşlem süresinin ise kişiden kişiye değişmekle birlikte çoğunlukla 15 – twenty dakikada tamamlandığını belirtebiliriz.
Aşılama işlemi karmaşık bir işlem değildir. Kişiye regular muayene pozisyonunda uygulanabilmesinin yanında spermlerin anne adayının rahmine PCOS enjekte edilmesi için kullanılan kateterin ince olması sebebiyle ağrısız da bir işlemdir.